Turistička zajednica općine Mljet

KUTAK ZA IZNAJMLJIVAČE

Obaveze iznajmljivača


Cjenik za paušalce


Uredba o utvrđivanju boravišne pristojbe za 2019. godinu


AMBASADORI MLJETSKOG TURIZMA

TZO Mljet i ove godine želi na poseban način zahvaliti i nagraditi dugogodišnje goste našeg otoka. U okviru programa vjernosti organizirati ćemo poseban prijem, dodijeliti zahvalnice i prigodne darove za goste koji Mljet posjećuju 20, 30, 35 ili 40 i više

Pozivamo pružatelje usluga smještaja, koje će tokom turističke sezone 2018. posjetiti dugogodišnji gosti,  da se jave u TZO Mljet - tel: 020/746-025, e-mail: tz.mljet@du.t-com.hr


APLIKACIJA ZA PRIJAVU GOSTIJU U EVISITOR

inCheckin je mobilna aplikacija za brzu prijavu boravka gostiju u privatnom smještaju na eVisitor sustav, pomoću automatiziranog čitanja dokumenata po principu “slikaj i prijavi”. inCheckin radi na iOS i Android mobilnim uređajima. Licenca vrijedi po uređaju, nema ograničenja na broj prijavljenih gostiju, objekata ili eVisitor korisničkih računa i plaća se jednokratno.
inCheckin čita gotovo sve putne dokumente gostiju iz cijelog svijeta i većinu osobnih dokumenata gostiju iz EU te omogućuje prijavu gostiju na eVisitor uz minimalnu intervenciju korisnika.  Jednostavno usmjerite kameru vašeg mobilnog uređaja na MRZ zapis na dokumentu ili učitajte sliku dokumenta iz galerije i inCheckin će obaviti svoje.

www.incheckin.hr


//OBAVIJEST IZNAJMLJIVAČIMA - eVisitor //

Hrvatska turistička zajednica izradila je informacijski sustav eVisitor, a dana 20.11.2015. objavljen je Pravilni o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN 126/15) kojm je sustav eVisitor propisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima o obveznicima i turistima.

Turistička zajednica općine Mljet poziva sve turističke subjekte da preuzmu svoje pristupne podatke za informacijski sustav eVisitor.

Napominjemo da od 1.1.2016. godine više neće vrijediti dosadašnji oblici prijave, nego će se prijava i odjava gostiju moći izvršiti isključivo prijenosom podataka u aplikaciju eVisitor.

Subjekti koji imaju vlastite programe za prijavu/odjavu gostiju iste trebaju prilagoditi sustavu eVisitor (više informacija na linku:https://www.evisitor.hr/eVisitorWiki/(X(1)S(f403b0qzidl35k1sxpkt44fd))/Javno.Web-API.ashx

Ured TZO Mljet završio je proces unošenja matičnih podataka iznajmljivača u novi program.
Kako bismo Vam mogli omogućiti registraciju u sustav eVisitor, u Turističkoj zajednici općine Mljet se osobno preuzimaju korisničko ime, lozinka i TAN tablica za registraciju u sustav, a krajem siječnja/početkom veljače organizirati će predstavljanje novog programa za sve iznajmljivače, uz pravovremenu pismenu obavijest.

Iznajmljivače koji će svoj objekt iznajmiti prije ovog vremena molimo da se jave u urede TZ kako bismo ih upoznali s novim programom, te im dodijelili šifru i lozinku.

Ukoliko programeri imaju neka programska pitanja vezana uz prilagodbu sustavu eVisitor, molimo da se obrate na e-mail:eVisitor@htz.hr.

- opće informacije o sustavu eVisitor: http://business.croatia.hr/…/Hrvatska-turisticka-z…/eVisitor
- video materijali za obveznike:https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

- korisnička dokumentacija za obveznike LINK

- često postavljana pitanja FAQ


eVisitor

Od 1. siječnja 2016. godine Turistička zajednica općine Mljet, zajedno s više od 300 Turističkih zajednica diljem Republike Hrvatske, započinje s korištenjem jedinstvenog informacijskog sustava  e-Visitor.
Sustav e-Visitor služiti će za:
1.       prikupljanje i obradu podataka o pružateljima usluga smještaja te njihovim  smještajnim objektima
2.       prijavu i odjavu turista
3.       obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe
4.       obradu te analizu podataka za statističke izvještaje
Sustav je besplatan i dostupan svim korisnicima putem interneta kao web aplikacija i bez potrebe za instaliranjem na računalo. Korištenje eVisitora vrlo je slično Vašem dosadašnjem načinu prijave turista putem interneta i vrlo jednostavan za korištenje. Za korištenje programa e-Visitor  korisničko ime i lozinku možete preuzeti u uredima TZ čim sustav započne s radom.


Nove FINA usluge za iznajmljivače

Želimo vas obavijestiti da od 01.03. FINA nudi iznajmljivačima paušalistima nove usluge plaćanja PDV-a kojeg su obvezni podmiriti temeljem korištenja usluga posredovanja stranih agencija i portala (posredničke provizije, oglašavanje i slično).

Ove nove usluge uključuju izradu i slanje obrazaca poreza na dodanu vrijednost u sustav ePorezna te slanje obrazaca poreza na dodanu vrijednost u sustav ePorezna.

Usluge su razvijene na inicijativu HGK Zajednice obiteljskog smještaja i u suradnji s FINA-om, a cilj je olakšati poslovanje, pojačati učinkovitost i smanjiti administraciju.

Ukratko, nova usluga omogućuje da iznajmljivač paušalist pribavi porezni broj u najbližem uredu Porezne uprave i potpiše punomoć u najbližoj poslovnici FINA-e, a potom jednom mjesečno donese (ne mora niti osobno) ispostavljene fakture inozemnih posrednika i uplati pripadajući PDV. Sve ostale administrativne radnje, od obračuna PDV-a do slanja obrazaca u sustav ePorezna, obavlja FINA, uz manju naknadu.

Predmetne usluge opisane su u FINA letku u prilogu, a više informacija možete dobiti na linku: http://www.hgk.hr/djelatnost/gosp_turizamugostiteljstvo/fina-i-hgk-olaksavaju-poslovanje-jednostavnije-placanje-pdv-a-u-poslovanju-s-inozemnim-posrednicima-za-60-000-iznajmljivaca?category=69

Letak-Usluge-Fine-za-male-porezne-obveznike


GOOGLEBED

M Design izradio je računalni program namijenjen privatnim iznajmljivačima apartmana, soba, kuća za odmor i kampova. Program je namijenjen za jednostavnu izradu cjenika, računa za goste i poslovnih knjiga koje je
iznajmljivač dužan voditi. Pregledno i intuitivno sučelje programa omogućuje korisnicima brže i lakše vođenje evidencija te arhiviranje svih podataka.


Izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koje su stupile na snagu usred turističke sezone 6. srpnja, pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge te sve druge osobe koje pružaju usluge u turizmu, uključujući iznajmljivače, moraju na propisani način voditi knjige žalbi odnosno omogućiti podnošenje prigovora.

OBRAZAC - obavijest o pritužbi


Dolasci i noćenja po mjestima 2014.
ovdje pogledajte detalje


PRIRUČNIK BRIGA O GOSTU

/docs/edit/ckfinder/userfiles/files/BRIGA%20O%20GOSTU.pdf

OBRAZAC EP (EVIDENCIJA PROMETA)

/docs/edit/ckfinder/userfiles/files/Obrazac%20EP%20web.pdf

PRIJAVA U REGISTAR POREZNIH OBVEZNIKA

/docs/edit/ckfinder/userfiles/files/Obrazac%20RPO-1%20web.pdf

OBRAZAC TZ

/docs/edit/ckfinder/userfiles/files/Obrazac_TZ_2009.pdf

PRIRUČNIK SEOSKI TURIZAM

/docs/edit/ckfinder/userfiles/files/Prirucnik_Seoski_turizam.pdf

 

UREDBA O UTVRĐIVANJU BORAVIŠNE PRISTOJBE ZA 2014. GODINU

Na temelju članka 16. i članka 20. stavka 7. Zakona o boravišnoj pristojbi (»Narodne novine«, br. 152/2008 i 59/2009), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 18. srpnja 2013. godine donijela

 

UREDBA O UTVRĐIVANJU VISINE BORAVIŠNE PRISTOJBE ZA 2014 GODINU

VODIČ ZA LEGALIZIRANJE U TURIZMU

KUĆNI RED
 


VODIČ ZA PRAVNE I FIZIČKE OSOBE ZA PRUŽANJE USLUGA U TURIZMU
 
Vodič legaliziranje turizam
 

VODIČ ZA PRAVNE I FIZIČKE OSOBE ZA OBAVLJANJE UGOSTITELJSKE DJELATNOSTI I PRUŽANJA UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU I SELJAČKOM DOMAĆINSTVU
 
Vodič legaliziranje ugostiteljstvo
 

Kontrolna lista iz područja ugostiteljstva i turizma

Kontrolna lista Ugostiteljstvo - Turizam


RAZVOJNA STRATEGIJA / Dubrovačko - neretvanske županije 2011.-2013
 
Razvojna_strategija 2011 - 2013
 
Izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj d...
koje su stupile na snagu usred turističke sezone 6. srpnja, pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge te sve druge osobe koje pružaju usluge u turizmu, uključujući iznajmljivače, moraju na propisani način voditi knjige žalbi odnosno omogućiti podnošenje prigovora.
Dolasci i noćenja po mjestima 2014
01.01.2014 - 01.03.2014, 01.03.2014 - 01.04.2014, 01.04.2014 - 01.05.2014, 01.05.2014 - 01.06.2014, 01.06.2014 - 14.06.2014
Obavještavamo i pozivamo sve iznajmljivače i stanovnike općine Mljet u...
Turistička zajednica Općine Mljet u suradnji sa Savjetovalištem za...
TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE MLJET
Ulica: Zabrježe 2
HR – 20225 Babino Polje
Tel. +385 20 746025 +385 20 744186, Fax. +385 20 746 022
e-mail: tz.mljet@du.t-com.hr
web: www.mljet.hr